03/11/2022 - 15:13

Eğitim Programları ve Öğretim Doktora Programının temel amacı bu alanda geleceğin akademisyenlerini yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrencilere üst düzey, özgün bilimsel araştırma ve yayın yapma alışkanlığı kazandırmak ön plandadır. Ayrıca öğrencilerin kendi alanlarındaki sorunlara, kuramlar ve araştırmalar çerçevesinde özgün çözümler üretmeleri önemlidir. Öğrenciler doktora düzeyinde program geliştirme ve öğretim konusunda ileri düzey kuramsal ve uygulamalı eğitimden geçerler. Program geliştirme ve öğretim alanındaki bilimsel araştırmaların incelenmesi, ilgili kuramlar çerçevesinde analiz edilmesi, kapsamlı program geliştirme ve değerlendirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi söz konusudur. Bunun yanında, eğitim bilimlerinin geniş kapsamı içinde, öğrenciler seçmeli dersler yoluyla yakın alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Öğrenci seçme aşamasında yüksek lisans eğitimini program geliştirme ve öğretim alanında yapmamış adaylar için bir bilimsel hazırlık programı hazırlanır ve en fazla iki dönem süren bu programda adayların doktora programı için eksikleri tamamlanır. Doktora programında toplam ders yükü 8’dir. Bunlardan ikisi araştırma semineri ve ileri düzey istatistik derslerinden oluşur ve genel zorunlu ders kategorisinde yer alır. Buna ek olarak öğrenciler, danışmanlarının onayıyla eğitim programları ve öğretim alanınında en az dört ders almak zorundadırlar. Ders yükünü ve doktora yeterlik sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler bilimsel literatüre katkıda bulunabilecek özgün bir araştırmaya dayalı bir tez hazırlayıp jüri önünde savunarak doktora derecesini almaya hak kazanırlar. Doktora programının temel amacı akademisyen yetiştirmek olmakla birlikte bu program, kendilerini eğitim alanında üst düzey eğiticiliğe ve yöneticiliğe hazırlamak isteyen adaylara da hitap etmektedir.

Ders programına buradan ulaşabilirsiniz.

Ders açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.